22.7.09

ο τέλειος άνθρωπας

τρώει όσο πρέπει, ούτε μπουκιά παραπάνω , ούτε μπουκιά λιγότερο. Κατόπιν δε κάνει τίποτα πέρα απο το να εκφραστεί και να καλύψει τις ψυχικές του επιθυμίες.Αυτο δε σημαίνει πως θα κάνει το άγαλμα καθ' όλη τη διαρκεια της ημερας εκτος απο την ωρα του φαγητού.Σημαίνει οτι θα εκφράζεται καθ' όλη τη διαρκεια της ημέρας.Αυτο περιλαμβάνει κάθε πιθανή ανθρώπινη δραστηριότητα.Να κάνει το άγαλμα , να περπατάει , να γυμνάζεται , να μη γύμνάζεται όταν δεν ειναι να γυμναστεί , να πίνει , να βρίζει , ν' αγαπάει ,να κάνει σεξ μέχρι τελικής πτώσεως . Και ολες ετούτες οι πράξεις κι άλλες άπειρες που μπορεί ο καθένας να σκεφτεί( π.χ επίσκεψη σε φίλους , συγγενείς , αγαθοεργίες , συμμετοχή σε αγώνες ταχύτητας)να ελέγχονται από το νου προτού βγουν στην επιφάνεια.
Ο νους δεν είναι αυτό που ξεχωρίζει τον ανθρωπο από τα ζώα αλλά ένα υπάρχον εργαλείο του που δουλεύει ανεξάρτητα από το σώμα στο οποίο εδρεύει και χρησιμοποιεί.
Σε όλα τα ανωτέρω δε παραλείπεται η παρουσία της καρδιάς.Ίσα ίσα επιβάλλεται σε κάθε πράξη μιας και η καρδιά ειναι ενα ακομα εργαλείο που υπάρχει , που παίρνει ζωή μέσα στο σώμα που την θρέφει.